God respons på spørreundersøkelsen

I september gjennomførte Kvinner i Skogbruket en anonym spørreundersøkelse blant medlemmene våre. Spørreundersøkelsen ble sendt ut til samtlige i medlemsregisteret den 15. september, og svarfrist var satt til 1. oktober.

Styret og daglig leder har gjennomgått samtlige av besvarelser og tilleggskommentarer i plenum, og er fornøyde med å ha fått mange konkrete tilbakemeldinger. Besvarelsene legges til grunn for vårt videre strategiske arbeid.

Under følger en forenklet analyse av spørreundersøkelsen:

Av de som svarte er 72% skogeiere, 22% jobber innenfor skognæringen, 7,5% skal bli skogeier og 4% er studenter. I tillegg krysset 7,5% av i kategorien annet. 

På spørsmål om hva som er den viktigste grunnen til at de er medlem svarte nesten 40% at de ønsket å støtte likestillingsarbeidet i skogbruket, og 32 % at de ønsket et faglig nettverk. Disse to kategoriene skilte seg klart ut fra resten.

De andre kategoriene var heller ikke ubetydelige, dog betydelig mindre; 11 % ønsket kurs, 9 % ønsket sosialt nettverk, 7 % ønsket å bidra til KiS sitt prosjektarbeid, mens kun 2% var med for å kunne delta på arrangementer. 

På spørsmål om ønske om deltagelse på aktiviteter var det mulig å trykke på flere alternativer, og hele 61% ønsker å motta nyhetsbrev. Digitale kurs, fysiske kurs og nettverksmøter kom også godt ut med over 50%, mens kurs for nye i skogbruket fikk lavest score med 22%.

På spørsmål om regionale eller nasjonale aktiviteter var mest aktuelt for deltagerne viser svarene en klar overvekt mot regionale aktiviteter, slik vist under.

På spørsmål om landsmøte og temakonferanse er svarene svært delt, men 2-dagers landsmøte og temakonferanse med fysisk oppmøte får flest stemmer, med digital konferanse tett på.

På spørsmål om tidspunkt for arrangementet er det også god spredning i svarene, men vår og høst får flest stemmer, med henholdsvis 31,5 % for april og 25,9 % for oktober. 22,2 % svarer at de foretrekker september. Om man slår sammen stemmene for oktober og september så stemmer altså 48,1 % for at arrangementet legges til høsten. 

Engasjement blant deltagerne:

Villigheten til å bidra aktivt i arrangementer og aktiviteter virker noe lav, gitt diagrammet under, men sett i sammenheng med svarene på hvorfor deltagerne i undersøkelsen er medlem i KiS er dette kanskje ikke så overraskende. Kun 13% har svart at de er medlem for å få tilgang til kurs og arrangementer, da kan man heller ikke forvente at majoriteten ønsker å bidra til å arrangere slikt. 

På spørsmål om hva den enkelte kunne tenke seg å bidra med er det riktignok en noe lavere andel som har svart at de ikke ønsker å bidra (61 % mot 72% i diagrammet over), men fortsatt ønsker hovedtyngden ikke å engasjere seg i frivillig arbeid i organisasjonen. 

Samtlige spørsmål fra spørreundersøkelsen er gjengitt over. I tillegg var det på mange av spørsmålene mulig å komme med tilleggskommentarer. Disse er ikke gjengitt her, men de tas med i vårt videre strategiske arbeid.

Informasjon om besvarelsene

Vi mottok omlag 25% besvarelser i medlemsmassen med gyldig medlemskap (betalt årskontigent for 2023 samt livsvarige medlemskap).

Vi sendte i tillegg samme spørreskjema via en egen lenke til 142 mailadresser tilknyttet ugyldige medlemskap- dvs ikke betalt kontigent for inneværende år. Dette fordi vi ønsket å undersøke om årsaken til manglende kontigent hadde med vår drift å gjøre. Av 142 henvendelser mottok vi kun seks besvarelser. Dette tilsvarer 4%. Det lave antallet svar blant ugyldige medlemskap finner vi ikke overraskende, da vi regner med at en del eksempelvis har byttet bransje eller av andre årsaker ikke ønsker medlemskap lengre, i tillegg til at vi vet at kontigenten går i glemmeboken hos mange medlemmer. Vi fant ikke holdepunkt for at organisasjonens drift er årsaken til at vi har mange med ubetalt kontigent. Dette fordi vi kun mottok en besvarelse som var kritisk til organisasjonens drift, av alle besvarelsene samlet sett. I den tiden spørreundersøkelsen pågikk ble det også innbetalt årskontigent fra flere som hadde dette utestående.

Forrige
Forrige

Vi har fått ny brosjyre

Neste
Neste

Landsmøte og temakonferanse for 2024